Hoevetoerisme Aan het Tombos

Natuur dichtbij

Genieten op het ritme van de seizoenen: dat doe je in Haspengouw. De vruchtbare bodem schenkt onze regio boomgaarden die uitpuilen met fruit. In de lente zorgen de bloesemkleuren voor een oogstrelende aanblik. Zoete geuren veranderen elke wandeling en fietstocht in een zintuiglijke sensatie. Tijdens de Bloesemfeesten voeren routes je tot in het hart van het natuurschoon en maak je kennis met de gastvrijheid van de fruitboeren. In september en oktober beleef je vruchtbare momenten tijdens het oogstfestijn.
Pluk- en hapklaar fruit dat je uit de hand smikkelt of terugvindt in de smakelijke vlaaien. Een lust voor het oog en voor de smaakpapillen.

Bloesemfolder te verkrijgen bij "Toerisme Sint-Truiden"
Tel. +32(0)11 70 18 18 of via www.bloesemfeesten-haspengouw.be


Natuur in Limburg

"De natuur in Limburg komt niets tekort". Het is een slogan die al enkele jaren meegaat maar nog steeds klopt als een bus. De groenste provincie van Vlaanderen draagt haar natuur hoog in het vaandel.

Meer info: www.toerismelimburg.be


Natuur in het Hageland

Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw
Wie "Het Vinne" de laatste twee jaar niet meer bezocht heeft, zal bij een volgend bezoek aangenaam verrast zijn: Het domein heeft namelijk een ware metamorfose ondergaan! In 2004 en 2005 werd het gebied omgetoverd van een domein met honderden populieren, tot wat eens het grootste natuurlijke binnenmeer van Vlaanderen zal zijn.

Ook de parking, toegang en hoeveomgeving worden stap voor stap in een nieuw jasje gestoken. De ruimte en weidsheid uit de oude tekeningen van Het Vinne worden zo langzaamaan opnieuw herkenbaar en inspireren tot een lange, rustige wandeling doorheen het gebied...

De echte vogelliefhebbers hebben de laatste jaren hun hart al kunnen ophalen, want vele zeldzame exemplaren bezochten Het Vinne voor een kortere of langere periode en zorgden zelfs voor nakomelingen op het gloednieuwe meer!

Het waterpeil heeft zijn maximum peil bereikt. Stilaan is de vroegere begroeiing op de grote wateroppervlakken aan het verdwijnen en maakt deze plaats voor open water en voor typische moerasbegroeiing, een nieuw thuis voor heel wat vogels en insecten.

Meer informatie bij "Toerisme Vlaams-Brabant"
Tel. +32(0)11 78 18 19 of via www.vlaamsbrabant.be


Aan het Tombos - Oude Katsei 79, 3890 Gingelom - Tel +32(0)11 88 59 90